Vaeltajat

Vaeltajat (18-22 vuotta)

Vaeltajaohjelma kulkee 18-22-vuotiaan partiolaisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti.

Vaeltajien aktiviteetit on jaettu rasteihin. Pakollisia rasteja ovat Tervetuloa vaeltajaksi, Partiojohtajan peruskurssi, Ulkomaanprojekti ja Aikuisuuteen. Loppujen 33 rastin joukosta valitaan kustakin vähintään yksi aktiviteetti.

Jokaisen vaeltajan oma ohjelma rakentuu viisivuotiseen henkilökohtaiseen toimintasuunnitelmaan eli vaelluskarttaan. Vähintään vuosittain vaeltaja tekee suunnanoton, jossa mietitään, mitä on jo tehty ja mitä halutaan vielä tehdä. Sen yhteydessä vaelluskarttaa myös päivitetään. Ohjelmaan on kirjoitettu rasteista ja aktiviteeteista tarkka tavoite ja kuvaus, jotta vaeltaja voi halutessaan soveltaa niiden toteutustapaa. Aktiviteettien tekemiseen liittyy oleellisesti myös tekemisen ja kokemusten aikana heränneiden ajatusten läpikäyminen luotsin kanssa.

Vaeltajaohjelmaan kuuluvat myös esimerkiksi piirin, FiSSc:n ja Suomen Partiolaisten järjestämät vaeltajatapahtumat, kisat, retket, leirit ja muut partiotapahtumat Suomessa ja kansainvälisesti.

Lippukuntamme vaeltajat kokoontuvat oman ohjelmasuunnitelmansa mukaisesti.

Lue lisää vaeltajaohjelmasta täältä (siirryt toiselle sivustolle)

Vaeltajien vastuuaikuinen lippukunnassamme:

Vaeltajaluotsi Lotta Niemi (puh. 040 488 9222, s-posti lottaniemi1 (at) gmail.com)