Perhepartio

Perhepartiotoiminta

Perhepartiotoiminta on kaikille alle kouluikäisille tarkoitettua matalan kynnyksen partiotoimintaa. Perhepartioon osallistutaan aina oman huoltajan tai lapselle tutun lähiaikuisen kanssa yhdessä.

Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti.

Perhepartion tarkoituksena on tarjota mahdollisuus olla mukana partiotoiminnassa ennen kuin lapset aloittavat oman partiopolkunsa sudenpentuina seitsemän vuoden iässä. Perhepartiotoiminta tarjoaa myös partiosta kiinnostuneille lapsiperheille paikan, jossa partioon voivat tutustua sekä lapset että aikuiset.

Mitä perhepartio maksaa ja mitä maksulla saa

Kaikilla 4 vuotta täyttäneillä, perhepartioon osallistujilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. 4-6-vuotiaat maksavat III-luokan jäsenmaksun, joka on tällä hetkellä 12,25 euroa vuodessa.

0-3-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Heillä on partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun.

Partiovakuutus on voimassa jäsenmaksun maksaneilla. Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein

Perhepartio tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä.
Perhepartiossa tutustutaan toisiinsa, partiolaisten perinteisiin, arvoihin ja tavoitteisiin leppoisassa tahdissa, ilman pakkotahtisuutta. Perhepartiossa tehdään retkiä, leikkejä, askartelua sekä puuhataan partiohauskaa sisällä ja ulkona.

Perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua lippukunnan järjestämiin tilaisuuksiin, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin.

Perhepartio-ohjelmassa on kuusi kokonaisuutta:
arjen taidot
retkeilytaidot
kädentaidot
ulkoilutaidot
luontotaidot ja
lippukunnan toimintaan tutustuminen

Perhepartiolaiset saavat lippukunnalta sinisen partiohuivin, johon kerätään perhepartiomerkkejä. Ensimmäinen perhepartiomerkki on punainen ja jokaisesta seuraavasta toimintavuodesta saa uuden erivärisen perhepartion oravamerkin. Vauvana aloittaneilla perhepartiolaisilla voi sudenpennuiksi siirtyessään olla jopa seitsemän eriväristä oravamerkkiä huivissaan.

Lippukunnan perhepartioryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa partion toimintakauden aikana syksystä kevääseen lauantaisin ryhmän yhdessä sopimana kellonaikana.
Perhepartioryhmän kokoontumisista tiedotetaan myös ryhmän omassa WhatsApp ryhmässä.

Lue lisää perhepartiotoiminnasta täältä (siirryt toiselle sivustolle).

Perhepartiotoiminnasta lippukunnassamme vastaa:

Perhepartio-ohjaaja Jenna Aulu (puh. 045 230 6767, s-posti jenna.aulu (at) gmail.com) ja Rauha Peltola.