Lippukunnan KV-toiminta

Ahlaisten Ankkurit on harjoittanut aktiivista KV-toimintaa vuodesta 2011. Tuolloin oli alun perin toiveena osallistua ensimmäistä kertaa lippukunnan historiassa Maailmanjamboreelle Ruotsissa. Nuorimmat ryhmän jäsenet eivät kuitenkaan päässeet leirille ikärajan vuoksi. Innostus oli kuitenkin herännyt ja siksi päätimme järjestää oman ulkomaanleirimatkan. Toteutimme oman leirimatkamme kahden aikuisen ja viiden tarpojan voimin kesällä 2011 Tanskassa partioleirikeskus Naesbycentretissä.

Ensimmäisen onnistuneen Tanskan leirimatkan jälkeen kokemuksia eri maista ja partioleirikeskuksista on karttunut ja leiriläisten määrä lisääntynyt. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäkausille leirimatkat nyt Ruotsiin, Irlantiin, Belgiaan, Unkariin, Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin.

Maailmanjamboreekin on lippukuntamme osalta päästy kokemaan. Kolme lippukuntamme nuorta osallistui Japanin Jamboreelle 2015, ja ryhmän koko tuplaantui Yhdysvaltojen Jamboreella 2019.

Vuonna 2024 lippukunnan ulkomaanleirimatka suuntautuu Essex International Jamborelle heinä-elokuussa.

Matkaan lähtevä ryhmä tekee kovasti töitä matkakassan kartuttamiseksi mm. pitäen kesälauantaisin torikioskia Ahlaisten torilla, myynti- ja talkootempauksin sekä pyörittäen omaa ravintolapäiväprojektia Ankkuriravintelia.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden partion ja matkailun yhdistämiseen, uusien partioystävien löytämiseen ja rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Blogeista voit lukea lisää matkoistamme:

Ruotsi 2012

Irlanti 2013

Matkablogi, jossa matkat Belgiaan 2014, Unkariin 2015, Saksaan 2017, Itävaltaan 2018 ja Hollantiin 2019