Lippukunnan KV-toiminta

Ahlaisten Ankkurit on harjoittanut aktiivista KV-toimintaa vuodesta 2011. Tuolloin oli alun perin toiveena osallistua ensimmäistä kertaa lippukunnan historiassa Jamboreelle Ruotsissa. Nuorimmat ryhmän jäsenet eivät kuitenkaan päässeet leirille ikärajan vuoksi. Innostus oli kuitenkin herännyt ja siksi päätimme järjestää oman ulkomaanleirin. Toteutimme oman leirimme kahden aikuisen ja viiden tarpojan voimin kesällä 2011 Tanskassa partioleirikeskus Naesbycentretissä.

Ensimmäisen onnistuneen Tanskan leirin jälkeen kokemuksia eri maista ja partioleirikeskuksista on karttunut ja leiriläisten määrä lisääntynyt. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäkausille leirit nyt Ruotsiin, Irlantiin, Belgiaan, Unkariin, Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin.

Jamboreekin on lippukuntamme osalta päästy kokemaan. Kolme lippukuntamme nuorta osallistui Japanin Jamboreelle 2015, ja ryhmän koko tuplaantui Yhdysvaltojen Jamboreella 2019.

Saksassa kesällä 2017. Kuva: Hanna-Leena Savinainen

Matkaan lähtevä ryhmä tekee kovasti töitä matkakassan kartuttamiseksi mm. pyörittäen omaa ravintolapäiväprojektia Ankkuri-ravintelia kahdesti vuodessa sekä pitäen kesälauantaisin torikioskia Ahlaisten torilla.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden partion ja matkailun yhdistämiseen, uusien partioystävien löytämiseen ja rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Blogeista voit lukea lisää matkoistamme:

Ruotsi 2012

Irlanti 2013

Matkablogi, jossa matkat Belgiaan 2014, Unkariin 2015, Saksaan 2017, Itävaltaan 2018 ja Hollantiin 2019