Aikuiset

Aikuispartiotoiminta

Monet aikuiset partiolaiset ovat kehittäneet itselleen omaa partiotoimintaa. Aikuispartion tarkoituksena voi olla sekä hauskanpito että partiotoiminnan tukeminen.

Suomen Partiolaisilla ohjelma on tarkoitettu enintään 22-vuotiaille. Aikuisille ei ole virallisesti määritelty minkäänlaisia omia aktiviteetteja, vaan heidän on tarkoitus mahdollistaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille. Partiossa tarvitaan aikuisia myös taustatueksi ja projektihommiin. Voit antaa osaamistasi lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi: osaatko yhdistyshallinnon kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille.

Partioharrastus taipuu eri elämäntilanteisiin – voit osallistua vain silloin tällöin tai hakeutua haastavampiin ja vastuullisempiin pesteihin.

Partiossa järjestetään aikuisille myös koulutusta niin ryhmän johtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen kuin vaikkapa erä- tai ensiaputaitoihin liittyen. Ihan ensiksi on mahdollisuus tutustua uuden aikuisen partion saloihin Tervetuloa partioon -kurssilla.

Moni aikuinen partiolainen kaipaa kuitenkin vastapainoa tehtävilleen ja samanlaisia elämyksiä, kokemuksia ja uuden oppimista, mitä heillä on tarjota nuoremmilleen.

Lippukunnassamme Ahlaisten Ankkureissa toimii Aikuispartio-ryhmä, joka kokoontuu noin kolmen kuukauden välein, yleensä viikonloppuisin. Vetäjänä toimivat aikuispartiolaiset kukin vuorollaan. Haluamme kehittää aikuisten partiokokemuksia ja tuemme lippukuntaa aikuisiin liittyvissä teemoissa

– aikuisten hyvinvointi ja jaksaminen partiossa sekä johtajahuolto
– uusien aikuisten perehdytys partioon
– aikuisille suunnatut tapahtumat

Tapaamisissa opettelemme itsellemme uusia asioita, niin partiotaitoja kuin muitakin. Haastamme itsemme oppimaan uutta mukavassa porukassa ja hyvässä partiohengessä. Yhteisissä illanvietoissamme olemme muun muassa meloneet, soutaneet kirkkoveneellä, huovuttaneet, askarrelleet pirunnyrkkejä, käyneet kokkisotaa, etsineet aarteita, keilanneet, minigolfanneet, ajelleet resiinalla, maastopyöräilleet ja pohtineet yhteisiä arvoja. Lippukunnassamme aikuispartioon kuuluu oleellisesti myös rentoutuminen, saunominen ja hyvä ruoka!

Piirin aikuispartiotoiminnasta voit lukea täältä.

Jos olet kiinnostunut aikuispartiotoiminnasta ja haluat liittyä joukkoomme, ota yhteyttä lippukunnan aikuisluotsi Niina Alhaseen (puh. 044 2031 800, s-posti niina_alhanen (at) msn.com). Nuoret aikuiset: aikuisluotsi Merituulia Wittsberg.