Ahlainen sijaitsee Porin pohjoispuolen kaupunginosana meren ja metsän syleilyssä. Sieltä on kotoisin partiolippukunta Ahlaisten Ankkurit, joka on vuodesta 1979 harjoittanut partiotoimintaa Ahlaisten pienessä kylässä.

Tämän sydämeltään suuren lippukunnan katse on metsässä. Kautta lippukuntamme historian olemme harrastaneet hyvää metsäpartiointia, johon ovat kuuluneet retket, leirit, kisat ja vaellukset niin Ahlaisten metsissä ja vaellusreiteillä kuin muuallakin Suomemme saloilla.

Paraatissa 15.5.2022
Partioparaatiretkellä Turussa 15.5.2022

Nimi ”Ankkurit” antaisi ymmärtää, että voisimme olla meripartiolaisia. Näin ei silti ole, vaan katseemme on metsässä. Meri on kuitenkin Ahlaisissa ikuinen kumppani rikkonaisine saaristoineen. Me Ahlaisten Ankkurit olemme oppineet melomaan ja matkaamaan meren aalloilla ja näin löytämään vaelluksiimme vaihtelua meitä ympäröivästä metsien ja meren paikkakunnasta.

Ahlaisten kunnan vanha vaakunalintu on lokki, joka löytyy meidän partiohuivistamme kannattelemasta ankkuria. Lokista olemme varmasti perineet lentävän luonteemme ja niinpä olemme lippukuntana harjoittaneet kansainvälistä partiotoimintaa vuodesta 2011 alkaen. Lippukuntamme on tänä aikana osallistunut kansainvälisille suurleireille Suomessa ja ulkomailla sekä tehnyt omia leirejä Ruotsiin, Tanskaan, Irlantiin, Belgiaan, Unkariin, Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin.

Olemme olleet pieni mutta pippurinen lippukunta Ahlaisten suuresta/pienestä kylästä (pinta-ala suuri: miltei puolet koko Porin pinta-alasta, mutta väkimäärä pieni: 1500 asukasta). Nykyisin lippukuntamme on kuitenkin kasvanut käsittämään noin 80 reipasta partiolaista. Kouluttaudumme aktiivisesti ja osallistumme niin Lounais-Suomen Partiopiirin, Suomen Partiolaisten kuin oman alueemme Pohjois-Satakunnan toimintaan aktiivisesti. Tästä tunnustuksena on vuonna 2014 voitettu Lounais-Suomen Partiopiirin Toimivin lippukunta -palkinto.

”Pori pohjoinen, se on Ahlainen.
Suojassa meren, metsien – meitä et löydä etsien.”

Lounais-Suomen Partiopiiri

Ahlaisten Ankkurit kuuluu Lounais-Suomen partiopiiriin.
Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin yli 120 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat.
Piiri järjestää erilaisia tapahtumia kuten kisoja, piirileirejä, retkipäiviä, ikäkausien omia tapahtumia, ja koulutuksia. Piiri on myös lippukunnan johtajiston tukena hallinnollisissa asioissa sekä partio-ohjelman toteuttamisessa.

Piirin huuto on: ”Meri, metsä, hyvä meno, moni hauska, hyvä teko, L-SP:stä kaiken saat, perinteet ja laajat maat. Joka kerta parhaas tee, yhteen kuuluu L S P!”

Pohjois-Satakunnan alue

Partiopiiri on jaettu 15 alueseen ja Ahlaisten Ankkurit kuuluvat Pohjois-Satakunnan alueeseen.
Pohjois-Satakunnan alueen yhdessä Ahlaisten Ankkureiden (AA) kanssa muodostavat Honkahukat (HH), Jämijärven Miilunvartijat (JMV), Kankaanpään Korpiveikot (KKV), Kipinäpartio (KiPa), Ouran Partiolaiset (OuPa), Pomarkun Polunkävijät (PoPo), Pääskyparvi (PPP) ja Siikaisten Karhunveikot (SKV).
Alue tekee tiivistä yhteistyötä järjestäen yhdessä esimerkiksi leirejä, kisoja, koulutuksia ja muita tapahtumia.